IZREDNA NOVICA: Zakon o osebni asistenci

Ponedeljek, 28 November 2016 13:48
IZREDNA NOVICA: Zakon o osebni asistenci

Poslanska skupina Nove Slovenije je dne 24.11.2016 v državni zbor poslala v proceduro predloga Zakona o osebni asistenci.
Med drugim predlog sicer ohranja prag upravičencev 18-65 let in najmanj 30 ur tedensko, vendar v 9. členu uvaja t.i. komunikacijski dodatek, ki gluhim, slepim ali gluhoslepim uporabnikom, ki potrebujejo samo pomoč pri komunikaciji in spremstvu, omogoča, da se jim lahko odobri osebna asistenca v obsegu 5 ur na teden v obliki denarnega nadomestila.

Dolga leta so gluhi, naglušni in gluhoslepim želeli da bi "invalidnino" prejemali v sedaj preoblikovani t.i. komunikacijski dodatek in da bo postopek v državnem zboru hitro stekel, saj se predvideva začetek veljavnosti zakona lahko prišel v veljavo s 1.1.2019. Ne rešuje vseh težav in problemov ki jih imajo a je prvi korak le storjen.

Vabljeni k branju besedila predloga zakona o osebni asistenci na tej spletni povezavi: besedilo predloga zakona

Aktualne novice 2

Komunikacijski dodatek skozi prvo državnozborsko sito

Komunikacijski dodatek skozi prvo državnozborsko sito Odpri

Na današnji Valentinov dan 14. februarja 2017 je za marsikaterega invalida bil morda zelo lep dan, tudi "pomladno" vreme se je tako naredilo, saj so ...

IZREDNA NOVICA: Zakon o osebni asistenci

IZREDNA NOVICA: Zakon o osebni asistenci Odpri

Poslanska skupina Nove Slovenije je dne 24.11.2016 v državni zbor poslala v proceduro predloga Zakona o osebni asistenci.Med drugim predlog sicer ...

Zato so potni listi posameznih držav drugačne barve

Zato so potni listi posameznih držav drugačne barve Odpri

Več pa vabljeni danes ob 18. uri - Dnevna informativna oddaja Včeraj in danes že 482-a po ...

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja najboljše spletne storitve in funkcionalnosti. Soglašate s piškotki?