IZREDNA NOVICA: Zakon o osebni asistenci

Ponedeljek, 28 November 2016 13:48
IZREDNA NOVICA: Zakon o osebni asistenci

Poslanska skupina Nove Slovenije je dne 24.11.2016 v državni zbor poslala v proceduro predloga Zakona o osebni asistenci.
Med drugim predlog sicer ohranja prag upravičencev 18-65 let in najmanj 30 ur tedensko, vendar v 9. členu uvaja t.i. komunikacijski dodatek, ki gluhim, slepim ali gluhoslepim uporabnikom, ki potrebujejo samo pomoč pri komunikaciji in spremstvu, omogoča, da se jim lahko odobri osebna asistenca v obsegu 5 ur na teden v obliki denarnega nadomestila.

Dolga leta so gluhi, naglušni in gluhoslepim želeli da bi "invalidnino" prejemali v sedaj preoblikovani t.i. komunikacijski dodatek in da bo postopek v državnem zboru hitro stekel, saj se predvideva začetek veljavnosti zakona lahko prišel v veljavo s 1.1.2019. Ne rešuje vseh težav in problemov ki jih imajo a je prvi korak le storjen.

Vabljeni k branju besedila predloga zakona o osebni asistenci na tej spletni povezavi: besedilo predloga zakona

Aktualne novice 2

IZREDNA NOVICA: Zakon o osebni asistenci

IZREDNA NOVICA: Zakon o osebni asistenci Odpri

Poslanska skupina Nove Slovenije je dne 24.11.2016 v državni zbor poslala v proceduro predloga Zakona o osebni asistenci.Med drugim predlog sicer ...

Zato so potni listi posameznih držav drugačne barve

Zato so potni listi posameznih držav drugačne barve Odpri

Več pa vabljeni danes ob 18. uri - Dnevna informativna oddaja Včeraj in danes že 482-a po ...

POSEBNA NOVICA za ljubitelje košarke

POSEBNA NOVICA za ljubitelje košarke Odpri

V soboto, 13. februarja, z začetkom ob 17.57 uri bomo iz dvorane Arena Antonio Alexe predvajali neposredni prenos romunske košarkarske lige, kjer ...

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja najboljše spletne storitve in funkcionalnosti. Soglašate s piškotki?