Konec ene poti, začetek nove: TIPK TV zapira vrata, a dediščina dostopnosti živi naprej pri Hiši SZJ

Torek, 20 Februar 2024 16:10
Konec ene poti, začetek nove: TIPK TV zapira vrata, a dediščina dostopnosti živi naprej pri Hiši SZJ

Obvestilo za javnost

Spoštovane novinarke in novinarji, ter ostala občna javnost,

Z žalostjo sporočamo, da se je družba TIPK, televizija, tehnologija, izobraževanje, podnaslavljanje, klicni center, d.o.o., znana pod imenom televizija TIPK TV, z dnem 24. 11. 2023 izbrisala iz sodnega registra. To je za nas težka odločitev, ki jo spremlja občutek nemoči in nepriznanja s strani državnih organov ter nepripravljenost medijske zakonodaje na izzive, s katerimi smo se spopadali že celih 13 let.

Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili vsem našim zvestim gledalkam in gledalcem ter podpornikom, ki so nas spremljali skozi leta. S svojo zvestobo in podporo ste nam dajali moč in motivacijo za naše delo. Bili smo ponosni biti del edinstvenega podjetja v Sloveniji in po svetu, kjer so večinoma gluhe osebe sodelovale pri ustvarjanju in vodenju. Naša prisotnost je omogočila bolj aktivno vlogo gluhe skupnosti, ki je bolje razumela dogajanje doma in po svetu.

Posebej smo ponosni na to, da smo postavili smernice in standarde na področju dostopnosti vsebin za gluhe, naglušne, osebe s polževim vsadkom in uporabnike znakovnega jezika na področju televizije, spleta in družbenih omrežij.

S tem zapisom napovedujemo prenos naših vrednot in smernic na novoustanovljen neprofitni zavod, ki nosi ime Hiša slovenskega znakovnega jezika (Hiša SZJ), Zavod sodobne dostopnosti za gluhe, naglušne, osebe s polževim vsadkom (kratica: Hiša SZJ). Ta zavod bo nadaljeval naše delo in se posvetil zagotavljanju dostopnosti vsebin za opisane skupine ljudi. Za spremljanje njihovega dela in kontaktiranje obiščite spletni strani www.dostopnoplus.si in www.hisaszj.si.

Spletna domena tipk.si bo v prihodnje služila kot arhiv zgodovinske vrednosti za gluho in splošno javnost. Vsa arhivska gradiva bodo zaupana v skrb Hiši SZJ.

Še enkrat se iskreno zahvaljujemo vsem, ki ste nas podpirali in spremljali skozi leta, in vas vabimo, da sledite naši dediščini preko Hiše SZJ. Naša zaveza dostopnosti ostaja živa in trdna s sloganom »Vedno in povsod«.

Hvala, ker ste bili z nami.

Z najboljšimi željami,

Ekipa TIPK TV

Aktualne novice 2

Konec ene poti, začetek nove: TIPK TV zapira vrata, a ...

Konec ene poti, začetek nove: TIPK TV zapira vrata, a ... Odpri

Obvestilo za javnostSpoštovane novinarke in novinarji, ter ostala občna javnost,Z žalostjo sporočamo, da se je družba TIPK, televizija, ...

Predsednik Pahor je na posebni slovesnosti ob dnevu ...

Predsednik Pahor je na posebni slovesnosti ob dnevu ... Odpri

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je na posebni slovesnosti ob dnevu slovenskega znakovnega jezika, danes, v ponedeljek, 14. novembra 2022 ...

Podjetje TIPK d.o.o. že drugič zapored s ...

Podjetje TIPK d.o.o. že drugič zapored s ... Odpri

Spoštovane gledalke, spoštovani gledalci, naročniki in stranke!Z veseljem vam sporočamo, da smo drugič zapored od ustanovitve podjetja (podjetje ...

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja najboljše spletne storitve in funkcionalnosti. Soglašate s piškotki?