Uradno je! Miha Zupan naslednjo sezono pri Helios Sunsih!

Ponedeljek, 31 Julij 2017 10:27
Uradno je! Miha Zupan naslednjo sezono pri Helios Sunsih!

Posredujemo uradno izjavo košarkarskega kluba Helios Suns. 
Smo pa pred časom tudi posredovali javnost kot prvi medij, ko je Miha Zupan naznanil v Deaflympicsu takoj po tekmi med Slovenijo in Rusijo.
Spletna povezava, kliknite tu.

Spoštovani!
Miha Zupan, občasni slovenski košarkarski reprezentant, ki je v zadnjih dneh na olimpijskih igrah gluhih v turškem Samsunu z reprezentanco gluhih osvojil odlično 6. mesto, bo v novi sezoni nosil dres Helios Sunsev!
34-letni košarkar, ki s svojimi 205 cm brez težav igra tako na položaju centra, kot krilnega centra, se po sezoni 2008/09 ponovno vrača v slovensko državno prvenstvo. Z igranjem v Grčiji (Trikala), Rusiji (Spartak), Turčiji (Turk Telekom, Usak, Afyon) in Romuniji (Oradea) je imel Miha zavidanja bogato mednarodno kariero, zdaj bo vsaj za leto dni oblekel dres Helios Sunsev.
"Navdušen sem, da se po letih potikanja naokoli, spet vračam v Slovenijo. Čas je, da še doma vrnem nekaj od izkušenj, ki sem jih pridobil v tujini. Za Helios sem se odločil, ker vidim izziv v sodelovanju z njihovo mlado ekipo, polno perspektivnih fantov. Verjamem, da jim lahko s svojimi izkušnjami pomagam pri nadaljnjem razvoju. Tudi s trenerjem se že dobro poznava in verjamem, da bomo spisali pravo zgodbo", je ob sklenitvi sodelovanja z domžalskim klubom povedal Miha.
Za slovensko košarkarsko reprezentanco je nazadnje nastopil na zadnjem evropskem prvenstvu leta 2015, s Slovenijo pa je igral tudi na dveh svetovnih prvenstvih, leta 2010 v Turčiji in 2014 v Španiji. Izreden borec na parketu, ki je skozi kariero premikal svoje meje in meje gluhih v vrhunskem športu, je seveda glavni obraz slovenske košarkarske reprezentance gluhih, s katerimi je osvajal medalje na evropskih ter svetovnih prvenstvih in na olimpijskih igrah. Zdaj bo s svojim bogatim znanjem in izkušnjami pomagal Domžalčanom, ki bodo tudi v prihajajoči sezoni nadaljevali z lansko zgodbo uveljavljanja mladih, perspektivnih košarkarjev.
"Ne le, da gre za enega najboljših slovenskih košarkarjev v zadnjem desetletju, ki v Domžale prinaša izredno kvaliteto na oba položaja bližje koša, ampak gre tudi za izjemnega človeka, ki bo s svojimi izkušnjami še kako pripomogel k razvoju naših mladih košarkarjev, ki šele dobro stopajo na resno košarkarsko pot", pa je ob sklenitvi sodelovanja dodal predsednik kluba Aleš Klavžar.

Vir: Helios Suns.
(foto naslovnica Vid Ponikvar)

Miha Zupan ob povratku iz Deaflympics 2107 (foto: TIPK TV)
Kot doslej bo ekipa TIPK TV spremljala njegovo košarkarsko kariero. Vedno in povsod.

Aktualne novice 2

IZREDNA NOVICA, pravilnik osebne asistence je zunaj ...

IZREDNA NOVICA, pravilnik osebne asistence je zunaj ... Odpri

Dne 24. avgusta 2018 je izšla 57. številka Uradnega lista Republike Slovenije, med drugim objavljen P R A V I L N I K o osebni asistenci. ...

Posodobljen pravilnik ZIMI

Posodobljen pravilnik ZIMI Odpri

Ob izidu 57. številke Uradnega lista Republike Slovenije dne 24. avgusta 2018 je izšel P R A V I L N I K o spremembi Pravilnika o tehničnih ...

Prvo srečanje Deaf Bikers Slovenia (DBS)

Prvo srečanje Deaf Bikers Slovenia (DBS) Odpri

Dne 23. junija 2018 je bilo v Sloveniji prvo srečanje gluhih motoristov. Želja po druženju med sebi enakimi, med gluhimi, je zorela več let, kot ...

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja najboljše spletne storitve in funkcionalnosti. Soglašate s piškotki?