Oddaje in rubrike TIPK TV

Kolumna Bojan Mord

Kolumna Bojan Mord

UKINJENO Z DNEM 15. 9. 2016 - glej Izjavo za javnost o razlogih v 606. oddaji Včeraj in danes.

Kaj se dogaja okoli nas? Kakšne informacije in mnenja krožijo okoli nas? Kaj predvajajo na radijskih postajah in televiziji? Kaj se pogovarjajo v avtobusih in na železniških postajah? O čem pišejo različni časopisi v svojih člankih in kolumnah? Nas zanima tudi, o čem teče beseda na hodnikih, čajanki, tekmah in drugje. Ali so vsebine gluhim in naglušnim prilagojene, kjer so tiste "ovire" in kaj bi bilo potrebno urediti. Na vsem prej naštetem se izražajo neko javno mnenje, stališča in mnenja o zadevah, ki se posredno ali neposredno navezujejo na gluho skupnost.

Bojan Mord bo z vami delil svoje znanje ter poskušal predstaviti probleme pa morda tudi rešitve in videnja skozi svoje oči. Ta bodo morda nekomu odprla oči, novo obzorje ali ga le razširila. Morda bo nekdo zaradi kolumne Bojana Morda lažje razumel, zakaj je še posebej treba informirati in seznanjati Gluho skupnost. Vsebine bodo podane v slovenskem znakovnem jeziku. Naj med drugim omenimo tudi, da je država priznala slovenski znakovni jezik kot uradni jezik leta 2002.

Bojan Mord bo z vami vsako tretjo sredo v mesecu. Prvo predvajanje bo že 17. februarja takoj po dnevnoinformativni oddaji Včeraj in danes. Ponovitve pa boste lahko spremljali še isti večer in naslednji dan po sporedu dnevnoinformativne oddaje Včeraj in danes. 

Arhiv oddaje

Arhiv
Vrstijo se odstopi na političnem prizorišču, čaka nas vroča jesen. Povečano delovanje…
Dogajanje okoli mednarodne nogometne zveze (FIFA) ter o primeru, ki je vrhovno…
Predsednik DZ ne bo določil roka za zbiranje podpisov v podporo zahtevam…
Dogajanje okoli ministrstva za kulturo o pozivu kot tudi vložitvi odstopa ministrice…
Komunikacijske ovire 21. stoletja za gluhe, naglušne, gluhoslepe. Ali je ZIMI za…
Pogled stanja na slovenskem, dileme in vprašanja o prepoznavnosti znakovnega jezika, katere…

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja najboljše spletne storitve in funkcionalnosti. Soglašate s piškotki?