Invalid Športnik leta 2016

Sobota, 17 December 2016 02:45

Tadej Enci je prejemnik bronastega znaka ZŠIS 
V Ljubljani se je s slavnostno prireditvijo Invalid Športnik leta 2016 končalo uspešno leto športnic, športnikov in ekip, ki so doma in na tujem branili barve domovine. Prireditev v hotelu Austria Trend hotel je organizirala Zveza za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite (ZŠIS-POK), častna pokroviteljica dogodka pa je bila dr. Maja Makovec Brenčič, ministrica za izobraževanje, znanost in šport.
Tadej Enci
Dosežek: EP dvoranska atletika za gluhe športnike, Poljska, Torun, 1. mesto tek 400 m. Povedali so:
"Tadej je eden perspektivnejših športnikov – atletov pri gluhih športnikih. Prepričani smo, da je pred njim še bogata športna pot, tako da bomo o njem gotovo še slišali. Priložnost bo že drugo leto, ko so na sporedu olimpijske igre gluhih. Enako priznanje prejme tudi trener Gregor Doberšek."

Tadej Enci in Gregor Doberšek
Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Veselka Pevec in Franček Gorazd Tiršek zaznamovala leto 2016

Naziv najboljše športnice leta 2016 je osvojila paraolimpijska zmagovalka in dobitnica zlate medalje Veselka Pevec, ki se je že na paraolimpijskih igrah nekajkrat pošalila, ko je dejala, da je prišla, videla in zmagala. Pred dnevi pa je njej v čast Pošta Slovenije izdala tudi poštno znamko. Veselka je športnica leta postala drugič (prvič leta 2014).
Naziv najboljšega športnika leta 2016 je osvojil strelec Franček Gorazd Tiršek, ki je že dolgo časa znano ime v športnih krogih, pa tudi širša javnost ga dodobra pozna. Njegovo že skoraj 10 – letno nastopanje za reprezentanco Slovenije je obeležilo uspešno zbiranje kolajn. Letos je na paraolimpijskih igrah obranil 2. mesto in srebrno medaljo iz Londona 2012. Priznanji sta jima izročila dr. Maja Makovec Brenčič, ministrica za izobraževanje, znanost in šport in Damijan Lazar, predsednik ZŠIS-POK.

Športnik in Športnica 2016
Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Naj ekipa so kegljači

Po pregledu vseh rezultatov in predlogu Komisije za tekmovalni šport pri Zvezi za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijskem komiteju ter sklepu Upravnega odbora ZŠIS-POK je najboljša ekipa leta 2016 moška reprezentanca slepih in slabovidnih v kegljanju za osvojeno 1. mesto na evropskem prvenstvu v Koprivnici na Hrvaškem v postavi Safet Baltič, Jakob Vodušek, Tomaž Furlan, Miro Rus, Marjan Žalar, Igor Žagar, Sašo Kajtna in Franc Tomšič. Nagrado sta jim podelila Tina Cipot, vodja korporativnega komuniciranja družbe Lidl, Slovenija – eden od sponzorjev Paraolimpijskega komiteja in Luka Pušnik, direktor službe za korporativno komuniciranje pri Zavarovalnici Triglav d. d. – tudi sponzor Paraolimpijskega komiteja.

Jernej in Luka

Parasmučar Jernej Slivnik in namiznotenisač Luka Trtnik sta prejela priznanje za najbolj perspektivna mlada športnika. Priznanje je mladima upoma izročil Jernej Osterman, generalni direktor Austria Trend hotela. Slivnik je alpski smučar, ki je lani in letos na nekaterih pomembnih tekmah že opozoril nase. Jernej ima status športnika državnega razreda in vse možnosti za napredek. Nad njegovo kariero bdi trener Roman Podlipnik, Slivnik pa je dijak jeseniške gimnazije. Luka Trtnik (njegov trener je Darko Kojadinovič) ima že kar nekaj izkušenj za zeleno mizo kot mlad igralec namiznega tenisa. Nastopil je že na nekaterih odmevnih tekmovanjih in dal vedeti konkurenci, da z njim ni šale. Že naslednjo leto bo za Luko velika priložnost, kajti gostili bomo tradicionalni mednarodni turnir v namiznem tenisu za invalide, smo pa tudi organizatorji EP, prav tako v namiznem tenisu, oboje se bo odvijalo v Laškem.

Vir: www.zsis.si
Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Nazadnje urejano na Sobota, 17 December 2016 12:16

Ostale oddaje in rubrike

Vse oddaje in rubrike
Prizma

Prizma Odpri

UKINJENO Z DNEM 15. 9. 2016 - glej Izjavo za javnost o razlogih v 606. oddaji Včeraj in danes.Ekipa TIPK TV vstopa že v tretje leto delovanja. ...

Glas občine

Glas občine Odpri

V oddaji bomo predstavili, katere občine so po meri invalidov in kaj jim nudijo, pa tudi, kaj morajo občani vedeti in katere ugodnosti jim ...

Politično oko

Politično oko Odpri

Spremljali bomo tiskovne konference vlade in državnega zbora ter druga politična dogajanja. Govore in nastope bomo podnaslovili ter prevedli v ...

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja najboljše spletne storitve in funkcionalnosti. Soglašate s piškotki?